Back to All Events

Serie-workshop med Karin Frostenson (del III)

Karin Frostenson tillhör generationen gränsöverskridande bildkonstnärer som kretsade kring Kungliga konsthögskolan under sextiotalet. Frostenson är ur ett internationellt perspektiv en av de första konstnärerna som arbetade med seriesidan som metod i sitt konstnärskap. Frostenson var även delaktig i produktionen av den svenska underground tidningen Puss. Totalt gavs den ut i 24 nummer under åren 1968 till 1973. Under dessa år var närmare hundra personer involverade i tidningen, utan att räkna in fotfolket som distribuerade tidningarna. De första numren såldes genom Pressbyrån, men inom kort ansågs Puss ha ett allt för magstarkt och oseriöst innehåll för att butikerna skulle vilja ha den i sitt sortiment.

På senare år har serierna fått ett uppsving bland kvinnor i Sverige i och med de många feministiska serierna. Deltagarna får en genomgång av Frostenson och hennes serier, hur hon tänker för att sedan på egenhand prova på att göra serier. Material finns, men har du en favorit penna eller liknande är du varmt välkommen att även ta med den!

Detta sker på Allaktivitetshuset på Sturegatan 10 i Sundbyberg första, andra och tredje söndagen i december.