Det Nya Museet

Det Nya Museet är ett museum som funnits sedan 2014 i en gammal kyrka i Sundbyberg. Vi delar lokal med Sundbybergs Köksbryggeri Här kan besökare, helt gratis, ta del av utställningar, seminarium, föreläsningar och skapande verkstad, restaurang och pub Museet bygger på en stor samling konst från 1960 fram till nutid. Samlingen är speciell på det sättet att den har en könsfördelning som är 50/50, något som nog är unikt i Sverige. Läs mer om samlingen HÄR.

Det Nya Museet skall fungera som en plattform för att bygga broar mellan människor oavsett etnicitet, politiska åsikter eller ålder. Viktiga frågor för oss är demokrati, jämställdhet, mångfald och hit ska människor från alla samhällsgrupper och i alla åldrar känna sig välkomna. Det Nya Museet är en fristående, partipolitiskt och religiöst obunden verksamhet.

Öppettider

Vi har öppet onsdag till lördag mellan 16:30-23:00 . Hit tar man sig med tunnelbana eller pendeltåg på 12 minuter från Stockholms central. Våra öppettider sammanfaller med bryggeripubens öppettider så förutom utställningarna så kan vi bjuda på en mycket trevlig pub och restaurang!